ADD THE SLIDER CODE HERE

16 Haziran 2012 Cumartesi

13.MAS Ender Yorgancılar'ın Açılış Konuşması

Değerli Başkanlar
Çok Değerli Katılımcılar,
Basınımızın Kıymetli Temsilcileri,

Şahsım ve Ege Bölgesi Sanayi Odası adına, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Her sene olduğu gibi Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun 13.sünde de çok değerli görüşlerin ve konuların paylaşılmasına vesile olan Türkiye Kalite Derneği KALDER’in saygıdeğer yöneticilerine ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Bölgemizin en büyük organizasyonu olarak nitelenen ve markalaşan Sempozyumun, Odamız için taşıdığı önem bu sene bir kat daha fazladır. Odamız faaliyetlerinde hedeflediği mükemmellik çıtasını yükseltebilmek için için Ege Bölgesi Kalite Ödülü’ne aday olmuştur. O nedenle de yarını, emek veren tüm personelimizle birlikte büyük bir heyecanla beklemekteyiz.

Değerli Konuklar,

Sempozyumun ana teması olan “yeni dünya yeni yaklaşımlar” bugünümüzün bir gerçeği olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira, özellikle de küresel kriz ile birlikte; tüm dünyada dengeler yerinden oynamış, ekonomiden, siyasete, sosyo kültürellikten, teknolojiye kadar birçok alanda değişim söz konusu olmuştur.

Dünya nüfusunun artıyor olması, artan nüfus karşısında, tüketim alışkanlıklarındaki değişim, gelişen teknolojilerle genişleyen ürün yelpazesi, tasarım ve üretim süreçlerinin kısalması üretim şekillerinde de yapısal değişimleri gündeme getirmiştir.

Bu da bir kez daha altı kalın çizgilerle kaliteli üretimi, kaliteli hizmet anlayışını öne çıkarmaktadır.

Artan dünya nüfusu içerisinde yaşlanan bir demografik yapı, azalan kaynaklar; değişimi ve yenilikleri de zorunlu kılmaktadır.

Değerli Konuklar,

Ulu Önder İzmir İktisat Kongresi’nin açılış konuşmasında “… yeni Türkiye’mizi hak ettiği yere ulaştırabilmek için, mutlaka ekonomimize birinci derecede önem vermek zorundayız. Çünkü zamanımız tamamen bir iktisat devresinden başka birşey değildir.” demiştir. İşte bugün de zamanımız tamamen Ar-Ge ve inovasyon çerçevesinde hızla ilerleyen teknolojik gelişmelerin devresidir.

Küresel rekabette ayakta kalabilmenin yolu fark yaratmaktan, sıra dışı girişimlerden, katma değer yaratmaktan geçmektedir.

Ülkelerin ve ekonomilerin gücü, ürettikleri ürünlerdeki orta ve ileri teknoloji seviyesinde ve ürünlerinin markalaşmada gösterdiği başarıdadır.

2011 yılında marka başvuru ve tescilinde İstanbul ve Ankara’nın ardından üçüncü sırada yer alan İzmir, patent başvuru sıralamasında beşinci sıradadır. Üyelerimizin de her geçen gün markalaşmaya önem vermesini yapmış olduğumuz çalışmalarda tespit etmekteyiz.

Verilen önemden mutlu olmakla birlikte, ülke olarak kat etmemiz gereken daha çok mesafenin olduğunu da kabul ediyoruz.

Değerli Konuklar,

Mükemmelliğin bizleri taşıdığı bu noktada, kurumsal kimliklerin kategorize edilmesinde en önemli kavram olan kalitenin bir adım ötesine ulaşma çabasını görmekteyiz. Müşteri memnuniyetinin, kalite ve sürekli gelişim ile doğru orantılı olduğunun farkındayız.

Ege Bölgesi Sanayi Odası bu vizyon ile, kendini geleceğe taşımak, gerek iç gerekse de dış müşterilerine daha geniş ve kaliteli bir ürün yelpazesi sunmak, mükemmellik hedefine bir adım daha yaklaşabilmek amacıyla 2009 yılında çıktığı kalite yolculuğunda bugün heyecanlı bir noktadan devam etmektedir.

Odamız Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ne imza atarak, KalDer’in desteği ile; kurumun ve üyelerinin standartlarını yükseltmeyi, üyelerine verdiği hizmetin niteliğini arttırmayı ve bunun sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflemektedir.

Avrupa’daki Odaların verdiği 5 yıldızlı hizmeti sağlıyor anlamına gelen Akredite ilk beş Oda arasında yer alan Odamız, Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’ni, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ni, Öneri Sistemi’ni ve Süreç Yönetim Sistemi’ni kurarak, hizmetlerini sürekli iyileştirme anlayışı içinde devam ettirmektedir.

Büyük Ödülü alalım veya almayalım, bundan sonraki süreçte de kalite çalışmalarına kesintisiz devam edeceğiz. Elbette ki zorlu sürecin ardından alınacak ödül ile başarının pekiştirilmesi en büyük dileğimizdir. Ancak hedeflerimizin odak noktasını, kaliteli hizmet anlayışı ve üyelerimizin standartlarını hep bir adım daha yükseltmek olduğunun altını çizmek isterim.

Konuşmamı sonlandırırken, KalDer’in yarattığı farkındalık için, kuruluşlara verdiği destek için teşekkür ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.

Saygılarımla,


Ender YORGANCILAR
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı

Link:
http://www.ebso.org.tr/icerik.php?s_no=3539

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder